Welcome to Bastö Hotell & Camping

Bastö Hotel & Camping is located in the middle of the beautiful Åland Islands. It is surrounded by warm sea gulfs, amazing fishing waters, bathing coves and smooth red cliffs.
 Bastö Hotell & Stugby is near all the tourist attractions, and there's a swimming beach only 50 metres from the hotel.
 The hotel was build 1989-90, with continual maintenance being undertaken since then. There are 20 rooms, 2 conference rooms for up to 60 persons and a large sauna and relaxation area in the hotel plus a sauna at the seaside. 5 rooms are suitable for people with allergies. The hotel is smoke free. The rooms have WC / shower, TV, radio, wifi, fridge and telephone.

Bastö Bykrog is around 50 m from the hotel and is open every day during the high-season.

Pets are welcome to the hotel.

Bastö hotel also offers boats, fishing guides, kayaks, boule, croquet onsite and golf at the nearby well renowned golf course Ålands golf club situated 15 minutes from Bastö Hotel. Bastö Hotel is the perfect hotel for fishing holidays at Åland.

 

Pause video
Youtube video image

Fiska På Åland - Vi Erbjuder Fiskeguider i Ålands Bästa Fiskevatten

Bastö Hotell är ett utmärkt hotell för fiskeresor då Åland är känt för sitt fina fiske och vi har de bästa fiskevattnen på hela Åland. Vi erbjuder våra gäster att hyra båt för fiske och samarbetar med Ålands bästa fiskeguider så här finns alla möjligheter för dig som är fiskare och söker det bästa fiske som finns på Åland. Vi har även en fin stuga för uthyrning om du föredrar det istället för att bo på vårt hotell. På Åland hittar du kanske Nordens bästa fiskevatten med enormt mycket Gädda men också Gös, Äring, Aborre med flera fiskar. Vi hjälper dig även med fiskekort för Ålands fiskevatten och har hand om allting som behövs för en perfekt fiskeresa till Åland.

 

Golfresa till Åland?

Är du intresserad av att spela golf på Åland så har vi Ålands Golfklubbs fina banor endast en dryg kvart från Bastö hotell. 

Ålands golfklubb har två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan, samt Prinsessan, som är en fin korthålsbana. Banorna är belägna i en storslagen miljö. Här hade Sveriges kung Gustav Vasa sina jaktmarker och från Slottsbanan har man tidvis utsikt över slottet och havsviken som är ständigt närvarande på samtliga hål. Slottsbanan stod även värd för Ladies European Tour 2022. Vi behöver inte skryta om Slottbanan, för det gör den så bra själv.

Kungsbanan bjuder på mer skog och är stundtals utmanande i sin variation av smalare och öppnare hål. Till sin karaktär är Kungsbanan relativt kuperad. Lär du dig läsa banan kommer du definitivt tycka att det är en av de roligare och mer utmanande banorna du spelat! Vår korthålsbana Prinsessan, är perfekt om du vill spela en kortare runda för att öva och om du har barn med så är den lagom lång.

Oavsett om du är intresserad av en golfsemester på Åland, om du gillar fiske eller "bara" vill ta en tripp till Åland är du varmt välkommen till Bastö hotell.

 

Bouldering på Åland

Bouldering och klättring är en stor grej på Åland. Bastö Hotell har inte bara mycket golfgäster och fisketurister utan även ett stort antal gäster som är inne på klättring och bouldering. Vi guidar dig rätt även om du vill Klättra på Åland.

Bastö Hotell & Camping är hotellet för unga, gamla, barnfamiljer, golfspelare, klättrare, fiskare eller för all del för vem som helst som vill uppleva den autonoma, lugna, fina och natursköna ön mellan Sverige och Finland.